flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Віддалене подання до суду клопотання щодо розгляду справи під час карантину

01 квітня 2020, 10:12

 

УВАГА!

     У зв’язку із запровадженням Кабінетом Міністрів України на території України карантину з 12 березня 2020 року по 24 квітня 2020 року,  Рада суддів України, а також Вища рада правосуддя неодноразово зверталися з рекомендаціями для учасників судових процесів, а саме висловлювалося прохання максимально утриматися від  відвідування судів, якщо розгляд справи не передбачає їх обов’язкової участі. 

     На підставі зазначеного Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області роз'яснює  учасникам судових справ можливість скористатися правом на подання до суду відповідних заяв, зі зразками яких можна ознайомитися нижче ( за посиланням):

ЗАЯВА

КЛОПОТАННЯ

     Фото- або скан- копії таких клопотань/заяв  (друковані або написані від руки)  з власноручним підписом  (з 12 березня по  24 квітня 2020  допускається без електронного цифрового підпису) надсилати  на електронну скриньку суду inbox@nm.dp.court.gov.ua . Оригінали  цих документів у разі  потреби надати у наступному судовому засіданні.    

     Зазначений спосіб є максимально безконтактним, забезпечить здійснення правосуддя в умовах карантину та гарантуватиме здоров’я та безпеку людей.

     Додатково повідомляємо, що про стан розгляду справи  можна  дізнатися на сайті суду в розділі Громадянам – Інформація щодо стану розгляду справ. Судові рішення по справі можна знайти за номером справи  у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

    Будьте здорові, дбайте один про одного та залишайтесь вдома!