flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дні відкритих дверей

06 червня 2019, 16:10

 

         "Суди відкриті для громадян". Аби довести дієвість цього вислову, з метою, зміцнення авторитету судової влади, підвищення довіри громадян до судової системи та рівня їх правової освіти 5 та 6 червня 2019 року в Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області відбулась зустріч із студентами Новомосковського  коледжу  Дніпропетровського аграрного університету, які завітали до суду разом  зі своїм викладачем Бабенко Н.П.

 

         Заступник керівника апарату суду Олена Пластун розповіла про місцевий суд та ознайомила присутніх зі структурою суду, повноваженнями голови суду,  заступника голови суду  та керівника апарату суду.

         Також для  учасників зустрічі була проведена екскурсія приміщенням суду. Ознайомлення з роботою суду розпочалося із залів судових засідань. Після чого учні попрямували в кабінет старшого секретаря суду,  де їх ознайомили з роботою автоматизованої системи документообігу суду та студенти побачили функціонування комп’ютерної програми «Д-3». Також присутні дізналися про основні завдання канцелярії суду та функціональні обов'язки її працівників, про порядок реєстрації справ та матеріалів, порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.

 

Далі гості  завітали до архіву суду, де їм не лише було повідомлено про порядок

зберігання справ в архіві, але й надано для огляду деякі справи, датовані 1943-1947 р.р., які на той час оформлялися чорнилами на газетах з певним діалектом відповідно історичного часу. 

 

            У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія виявилася пізнавальною та цікавою.

          Сподіваємося, що подібні заходи сприятимуть формуванню правової свідомості та правової культури  молоді,  адже правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. При цьому обов’язок навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції покладено не тільки на навчальні заклади, а й на все суспільство, усі органи державної влади.

Прес-секретар, Олена Пластун