flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цивільна справа №183/8139/21 (провадження № 2/183/3924/21) за позовом Терханова Дмитра Геннадійовича до Терханова Тетяна Андріївна про розірвання шлюбу.

20 січня 2022, 10:22

НОВОМОСКОВСЬКИЙ  МІСЬКРАЙОННИЙ  СУД  ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ   ОБЛАСТІ                          

51200, Дніпропетровська обл., м.Новомосковськ, вул.В.Ковалівка, 10-Б, тел.(05693)7-93-39; e-mail: inbox @ nm.dp.court.gov.ua 

18.01.2022  № 183/8139/21

  

Оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України

  

            В провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа №183/8139/21 (провадження № 2/183/3924/21) за позовом Терханова Дмитра Геннадійовича до Терханова Тетяна Андріївна про розірвання шлюбу.

Ухвалою судді від 10 січня 2022 року позовну заяву позивача Терханова Дмитра Геннадійовича прийнято до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін і відкрито провадження у справі. Установлено відповідачеві п’ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред’явити зустрічний позов.

Установлено позивачеві п’ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати вимогам ст. 179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а докази такого направлення – надані суду разом із відповіддю на відзив.

Установлено відповідачеві п’ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати вимогам ст. 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а докази такого направлення – надані суду разом із запереченням.

Роз’яснено учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п’яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/.

З опублікуванням цього оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України  відповідач Терханова Тетяна Андріївна, 05 листопада 1990 року народження, вважається повідомленою про розгляд справи судом і є такою, що отримала копію ухвали суду про відкриття провадження у справі.

 

Суддя                                                                                                 Ганна Майна