flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Світ юридичних професій

12 грудня 2019, 11:35

          Привернути увагу школярів до важливого вибору в житті людини - вибору професії, сформувати в них свідоме й відповідальне ставлення до цього вибору, надати учням уявлення про різноманітність існуючих юридичних професій - такою була мета зустрічі   з учнями 9 класів міста - учасників Міської школи  активістів учнівського самоврядування "Лідер", які  разом з керівником цієї школи Єльник Оксаною завітали в черговий раз До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

          Цікавим було знайомство судді Дмитра Парфьонова із гостями - він запропонував їм дати собі характеристику відповідно до першої літери імені.

          Потім розповів,  в яких навчальних закладах України можна здобути юридичну освіту, та які юридичні професії існують, де вони застосовуються. Презентація про професію юриста дуже зацікавила відвідувачів.  Школярі пограли в гру  "Розрекламуй юридичну професію". Використовуючи почуту інформацію та знання, отриманні раніше, учні із захопленням працювали в групах та презентували професії "адвокат", "суддя", приватний детектив", "нотаріус", "слідчий", "прокурор".  

          Учні ставили цікаві та гострі питання. Тому, це не був монолог людини, яка досягла вершин правничої кар'єри. Це був діалог між досвідом та юнацьким максималізмом, за яким ховалося щире бажання досягнути своїх життєвих висот.

         На останок, прес-секретар Олена Пластун провела для гостей екскурсію приміщенням міськрайонного суду, ознайомила їх з роботою канцелярій суду, розповіла про роботу архіву суду.