flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уроки справедливості у суді

04 грудня 2019, 16:22

     Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області вже вкотре долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості», в рамках якого суддею-спікером Вікторією Березюк та прес-секретарем Оленою Пластун проведено ряд зустрічей з діточками нашого міста.


     27, 29 листопада та 2 грудня 2019 року до суду завітали одразу три команди юних справедливців Закладу загальної середньої освіти № 15 м. Новомосковська.


     Аби учні 4-А, 4-Б та 5-Б класів відчули всю відповідальність при здійсненні правосуддя, суддя-спікер Вікторія Березюк запропонувала школярам спробувати себе у ролі суддів та вирішили спори, які були продемонстровані в мультфільмах «Кінь проти Хом’яка» та "Слон проти Жирафа". Намагаючись прийняти справедливе рішення, діти жваво обговорювали конфліктні ситуації та наводили аргументи на підтримку обраного мультиплікаційного героя.


     В межах уроку школярі дізнались чим відрізняється знахідка від крадіжки? Чому необхідно дбати про свої речі? Та як вирішують суперечки дорослі.


     На завершення зустрічі та на підтвердження участі у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» діти отримали дипломи та наліпки Клубу «Справедливці».


     Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 року № 59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».