flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Досвід Канади у вирішенні справ, пов'язаних з домашнім насильством

26 березня 2019, 13:21

 

         Заступник голови Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Артем Олійник та суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Дмитро Парфьонов 25 березня 2019 року прийняли участь в круглому столі на тему: Інтегрований підхід до розгляду справ щодо домашнього насильства: досвід Канади", проведений у м. Києві Національною школою суддів України спільно з українсько-канадським проектом підтримки судової реформи.

          Учасники круглого столу познайомились з досвідом канадських суддів у розгляді справ, пов'язаних із домашнім насильством, підходами до запобігання та боротьби з проявами домашнього насильства. Також до роботи круглого столу долучився один із авторів  науково-практичного коментаря  новел Кримінального кодексу щодо відповідальності за домашнє насильство, доктор юридичних наук, професор кафедри кримінального та кримінального процесуального права Національного університету "Києво-Могилянська академія" Микола Хавронюк.

     Нагадаємо,  що судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Артем Олійник та Дмитро Парфьонов є викладачами  регіонального відділення Національної школи суддів України у м. Дніпро, зокрема суддя Артем Олійник є тренером для своїх колег-суддів з приводу однієї із найактуальніших тем сьогодення  “ Особливості розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством ”.

          Відео круглого столу: http://nsj.gov.ua/ua/news/krugliy-stil-na-temu-integrovaniy-pidhid-do-rozglyadu-sprav-shodo-domashnogo-nasilstva-dosvid-kanadi/

http://nsj.gov.ua/ua/news/krugliy-stil-na-temu-integrovaniy-pidhid-do-rozglyadu-sprav-shodo-domashnogo-nasilstva-dosvid-kanadi/

 

 Прес-секретар,  Олена Пластун