flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області не тільки навчають, а й навчаються

28 листопада 2018, 16:43

 

         Так, судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Артем Олійник та Вікторія Березюк,  21 листопада 2018 року взяли участь у  засіданні фокус-групи суддів-тренерів щодо юридичної аргументації рішень із застосуванням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини, яке проводилось Національною  школою  суддів України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у межах проекту “Удосконалення суддівської освіти і навчання” .

         Вказане засідання проводилося за участю суддів-викладачів кримінальної спеціалізації, серед яких є розробники тренінгів з тематики Конвенції та практики ЄСПЛ починаючи з 2014 року у рамках проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”  та під час нього  учасники та учасниці  поділилися своїм досвідом щодо  проведення тренінгів та застосування практики ЄСПЛ при здійсненні правосуддя.

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Дмитро Парфьонов взяв участь у тренінгу  для тренерів на тему: “Діяльність слідчого судді як гаранта захисту прав людини на досудовому розслідуванні”, який був організований Національною школою суддів України за підтримки проекту Програми розвитку ООН “Зміцнення потенціалу офісу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини” та проходив 22–23 листопада 2018 року у м. Києві.

 

Відкриваючи захід із вітальним словом, до учасників тренінгу звернувся ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Микола Оніщук. Він відзначив надзвичайну актуальність теми тренінгу для сьогодення та підкреслив, що слідчий суддя відіграє особливу роль на досудовому розслідуванні і виступає гарантом дотримання прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

 

На заході були представлені напрацьовані матеріали дводенного курсу, який вже в цьому році включено до програми підготовки суддів.

Протягом двох днів учасники тренінгу були залучені до загального обговорення у форматі мозкового штурму, працювали у малих групах, виконуючи практичні завдання, переглядали навчальні відеоролики та надали свої рекомендації щодо покращення матеріалів тренінгу.

 

Прес-секретар, Олена Пластун

 

Джерело: http://nsj.gov.ua/