flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості для юних школярів

12 жовтня 2018, 15:42

 

             Завдяки підтримки Асоціації розвитку суддівського самоврядування України та сприяння Програми USAID "Нове правосуддя", яка допомагає розвитку і становленню судової реформи в Україні організована Всеукраїнська акція "Урок справедливості" для школярів 1-4 класів, в рамках якої 12 жовтня 2018 року в Новомосковській загальноосвітній школі I - III ступенів № 6 в 3-Б класі суддею Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Березюк Вікторією Володимирівною був проведений урок справедливості.

  

              Під час уроку відбулася презентація нового мультфільму «Кінь проти хом’яка» про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів».

            Чому люди сперечаються? Як вирішити суперечку? Як навчитись бути справедливим? На всі ці питання учні 3-Б класу шукали відповідь разом з  суддею Вікторією Березюк під час інтерактивної вправи «Справедливці». Переглядаючи мультфільм «Кінь проти Хом’яка», молодші школярі уявили себе в ролі суддів та спробували приймати виважене рішення. Незважаючи на свій юний вік, учні дуже відповідально поставилися до розв'язання спору між героями мультфільму, висловлювали аргументи «за» і «проти», доводили свою думку та вразили своїм  неординарним підходом до вирішення конфлікту і  мудрими, дорослими рішеннями.

         

             На згадку про зустріч школярі отримали наліпки з серії «Справедливці» та подяку від колективу Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області  за участь у всеукраїнській акції "Урок справедливості" та неоціненний внесок у розвиток майбутнього справедливого покоління.

   

   

 

Прес-секретар, Олена Пластун