flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Організація роботи ведення військового обліку в суді

21 вересня 2018, 14:01

Спеціаліст з питань персоналу Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Рукавіцина Н.В. прийняла участь у підготовці працівників апаратів місцевих судів на семінарі на тему: "Актуальні та проблемні питання ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних у судах ”, який відбувся  19-20 вересня 2018 року в місті Дніпрі.  Навчально-методичний збір  організований спільно з Державною судовою адміністрацією України, Генеральним штабом Збройних Сил України,   ТУ ДСА України в Дніпропетровській області та місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Начальник ТУ ДСА в Дніпропетровській області Ганна Ігнатьєва та голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач підкреслили важливість проведення семінару для працівників апаратів місцевих судів, що має на меті підвищення теоретичних знань і методичних навичок посадових осіб, відповідальних за військовий облік призовників та військовозобов’язаних, за бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнного часу.

Семінар проходив за участю начальника відділу військового обліку та бронювання мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, полковника Олександра Правдивця,  головного спеціаліста з питань безпеки та мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергія Каземірова, головного спеціаліста із захисту інформації Державної судової адміністрації України Юрія Науменка,  т. в. о. начальника управління персоналу – заступник начальника штабу оперативного командування “Схід”, полковник Анатолія Пікало і начальника відділу військового обліку та бронювання Дніпропетровського ОВК, підполковника Сергія Коробєйнікова.

За результатами першого дня семінару було проведено круглий стіл. на якому обговорювались проблемні питання за напрямком організації та ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних, та учасники семінару обмінялися досвідом і отримали знання про обов’язки відповідальних осіб за ведення військового обліку і бронювання військовозобов’язаних.

Другий день семінару був проведений за окремою програмою: " Вчора призовник, сьогодні військовослужбовець, завтра військовозобов'язаний"  Учасники семінару мали можливість ознайомитися з порядком проходження військової служби військовослужбовцями та їх військово-обліковими документами, з військовими посадами і військово-обліковими спеціальностями, з військовими званнями на території військової частини Т 0120 Державної спеціальної служби транспорту (м. Дніпро) 

 

За повідомленням прес-служби суду