flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРАКТИКА В СУДІ - ПЕРШИЙ КРОК ДО МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ

23 квітня 2018, 16:02

 

         Правова освіта має важливе значення в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції, тому Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області уже понад 10 років є однією із основних баз практики студентів юридичного факультету Новомосковського кооперативного коледжу економіки та права ім. С.В.Литвиненка.

         Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

                Так, з 15.01.2018 року по 06.04.2018 року у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області пройшли виробничу практику 15 студентів коледжу. За дорученням керівника апарату суду Кравченко Анни Євгеніївни безпосереднім керівником практики виступала заступник керівника апарату суду Пластун О.В.

         Студенти-правники оволоділи знаннями та навичками по роботі з комп’ютерною програмою документообігу загальних судів «Д-3»», набули практичного досвіду в роботі з нормативно-методичною документацією, ознайомились із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді та направлення повісток у вигляді SMS-повідомлень, оформленні матеріалів справ.

         Дана практика надає майбутнім юристам можливість брати участь в організації судового засідання та спілкуванні з учасниками судового процесу.
         Усім студентам були видані характеристики та відгуки за результатами проходження практики.

         Після закінчення терміну практики, на запрошення  керівництва коледжу, спеціаліст суду Долиненко О.О. прийняла участь у заході "День кар'єри". У своїй промові вона  розповіла чим саме займалися студенти, проходячи виробничу практику у суді. Також донесла до присутніх порядок працевлаштування до суду, а саме як відбувається конкурсний відбір на посади державної служби у штаті суду.

         За дорученням керівника апарату суду, Долиненко О. вручила грамоти за сумлінне виконання покладених обов'язків відповідальним та старанним студентам - практикантам.

         Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області і надалі планує співпрацювати з майбутніми спеціалістами в галузі права з метою формування правосвідомості молодих громадян та підвищення рівня довіри до суду.