flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правова освіта молоді

19 лютого 2018, 10:24

          На етапі формування громадянського суспільства в нашій державі на чільному місці знаходиться проблема виховання громадянина України, здатного жити в правовій державі. Саме тому Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області приділяє багато уваги правовій освіті та правовому вихованню школярів Новомосковщини.

          Питання правової освіти та правового виховання школярів особливо актуальне у зв'язку з тим, що недавно прийнятий кримінальний процесуальний кодекс, який передбачає в нашій країні створення дитячих судів, що розглядатимуть справи неповнолітніх, яким виповнилося одинадцять років. Отже, є потреба серйозно зайнятись правовим вихованням як у старших так і у молодших класах школи.

         Мета правового виховання учнів — формування в них правової культури громадянина України, що складається передусім зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою, закріплених у Конституції України, з глибокої поваги до законів і правил людського співжиття, готовності дотримуватися й виконувати закріплені в них вимоги, що виражають волю та інтереси народу, активної участі в управлінні державними справами, рішучої боротьби з порушниками законів.

         16 лютого 2018 року в черговий раз до  Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області завітали учні 9 класів міста - учасники Міської школи  активістів учнівського самоврядування "Лідер" разом з керівником цієї школи Оксаною Єльник.

Школярам запропонували прийняти участь у вікторині "Конвенція ООН про права дитини".

Прес-секретаря суду Олена Пластун розповідала гостям про історію прийняття Конвенції та її основні положення.

Під керівництвом судді-спікера Оксани Мороховець діти визначали порушені права казкових героїв, складали приказки та анаграми на правову тематику, а також визначали, що є їх правами - а що обов'язками.

Зустріч пройшла у веселій та пізнавальній атмосфері.