flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустрічі із молоддю

08 жовтня 2021, 12:25

 

          Напередодні Дня юриста суддями та працівниками Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області проведено ряд зустрічей із школярами та студентами навчальних закладів міста Новомосковська.

          Так, 06.10.2021 суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Дмитро Парфьонов уже традиційно відвідав Новомосковський фаховий кооперативний коледж економіки та права ім. С.В.Литвиненка та взяв участь у  зустрічі студентів-правників  з практичними працівниками органів державної влади, місцевого самоврядування та суду, які здійснюють професійну діяльність у галузі права.

          07 та 08 жовтня 2021 року суддя-спікер Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Вікторія Березюк була в гостях у школярів ліцею N6 м. Новомосковська та розповіла їм про світ юридичних професій. Учні прийняли активну участь у обговоренні можливостей, які надає юридична освіта, тому це не був монолог людини, яка досягла вершин правничої кар'єри. Це був діалог між досвідом та юнацьким максималізмом, за яким ховалося щире бажання досягнути своїх життєвих висот, хоча, у більшості своїй, з висотами учні не визначилися. Вони про них мріють.

          08 жовтня 2021 року за сприянням керівника апарату Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Анни Кравченко та прессекретаря суду Олени Пластун був проведений День відкритих дверей для студентів 2 курсу юридичного факультету Новомосковського фахового кооперативного коледжу економіки та права ім. С.В.Литвиненка.

          Анна Кравченко розповіла про історію створення суду, основні аспекти діяльності, про роботу автоматизованої системи документообігу суду, запровадження Електронного суду. Також для гостей була  організована екскурсія по приміщенню суду, на якій студенти відвідали зали судових засідань, канцелярії суду, архів.

          Усі заходи проведено з метою розвитку правничої освіти в Україні, створення позитивного іміджу представників суддівського корпусу серед майбутніх правників, формування у них об'єктивного, неупередженого уявлення про судову систему на основі особистого досвіду.

Прессекретар суду Олена Пластун.